Eixverd guanya Bona Pràctica 2018 del Indicadors de Sostenibilitat de Barcelona

Els indicadors de sostenibilitat, promoguts per la BCN+Sostenible, volen ser un instrument de coneixement dels progressos de la ciutat des de la perspectiva del desenvolupament sostenible, atès que permeten recopilar de manera sintètica i global informació sobre els diferents àmbits d’activitat, tot detectant les principals dades i tendències. L’apartat de bones pràctiques pretén donar més protagonisme a l’esforç i la contribució dels membres de la xarxa a la sostenibilitat de la ciutat i ajudar a comprendre tant l’abast real dels objectius com els assoliments concrets en cada àmbit.

Aquí podeu veure els indicadors de sostenibilitat del 2018.

Eixverd va guanyar la Bona Pràctica associada a l’Objectiu 1: Biodiversitat: del verd urbà a la renaturalització de la ciutat.

Segon Concurs de cobertes verdas de l’Ajuntament de Barcelona

L’Ajuntament de Barcelona, a través del Institut Municipal de Paisatje Urbà, convoca el Segon Concurs de Cobertes Verdes, una iniciativa que promueve la implantación de nuevas azoteas verdes en la ciudad.

El concurso se inició el 3 de marzo y contemplaba un plazo de 3 meses para la presentación de propuestas. La segunda edición del Concurs de Cobertes Verdes financiará el 75% de cada proyecto de las diez propuestas ganadoras, hasta 100.000 euros.

Se podrán presentar a la convocatoria edificios prioritariamente de viviendas de titularidad privada, ya que el objetivo es que la cubierta suponga un beneficio de carácter colectivo o social para las personas que residen. Quedan excluidas las cubiertas cuya finalidad sea llevar a cabo actividades que generen beneficios económicos.

Para más información, consulte el documento resumen de las bases y de aclaraciones técnicas– Puede consultar toda la información del concurso en la web de Ecologia Urbana de l’Ajuntament de Barcelona.

Eixverd estuvo involucrada en 8 de las 10 propuestas ganadoras del primer Concurs de Cobertes Verdes y puede ver los proyectos desarrollados en nuestra sección de proyectos. Tal y como hicimos en el último concurso os ayudamos a participar en la primera fase de manera gratuita.

Seminari final: Barreres i oportunitats de cobertes mosaic

El projecte “Barreres i Oportunitats de les Cobertes Mosaic” que va rebre una Subvenció pel Clima està en la fase final. Després d’analitzar les dades sorgides dels participants del concurs de les cobertes verdes a través d’enquestes i d’un seminari inicial, hem elaborat una sèrie de materials que es van presentar al seminari final a la Fàbrica del Sol el 28 d’octubre.

Vàrem presentar el procés que hem seguit per analitzar les dades, el document amb els resultats i el manifest que com a grup fem a l’administració.

Itinerari de Cobertes verdes al 48h OpenHouse 2019

El diumenge 27 d’octubre la coberta verda del carrer Aragó i la del Consell de Cent es van mostrar al públic dintre de l’esdeveniment 48h Open House.

Des de primeres hores del matí el públic feia cues que van durar tot el dia. Vam arribar a tenir 465 visitants. Tot un èxit!

The New York Times: The Green Revolution Spreading Across Our Rooftops

 

L’associació Green Roofs for Healthy Cities ha fet un càlcul on s’indica que des del 2013 hi ha hagut un increment de cobertes verdes del 15% a Amèrica del Nord.

“Replacing black asphalt and shingles with plants can lower the surrounding air temperature, filter dirty storm water and reduce a building’s energy use (…). The National Research Council of Canada estimates a green roof can reduce air-conditioning use in a building by as much as 75 percent.”

Diferents ciutats han ja adoptat diferent normatives per incorporar cobertes verdes als seus edificis.

Podeu llegir l’article aquí.

Plantada a la coberta verda de l’Escola Perez Iborra

 

A finals de setembre, l’Escola Perez Iborra es preparava per estrenar la seva coberta verda. Els alumnes des de P5 fins els de Batxillerat van anar passant per la coberta a plantar i a construir l’hotel d’insectes.

L’esdeveniment es va enregistrar en un seguit de fotos espectacular que podeu consultar aquí.