Premsa

Barcelona despliega sus azoteas verdes. El Periódico. 16 Agost 2019.

El Periódico és l'encarregat d'explicar el progrés del Concurs de Cobertes Verdes de l'Ajuntament de Barcelona de la mà de propietaris de les cobertes verdes que ja han sigut instal·lades i amb l'opinió d'en Francesc Ximeno, gerent de Medi Ambient de l'Ajuntament de Barcelona.

Podeu llegir l'article aquí.

Les cobertes que surten a l'article són les següents quatre de les quals les tres primeres les ha executat Eixverd:

  • Carrer Aragó i Carrer Casanova
  • Zona Francca, Nau Frimercat
  • Salesians de Sarrià
  • Geriàtric Granvia Park

 

Els Diners. Telenotícies Vespre. 9 i 10 Juliol 2019.

El suplement Els Diners s'emet al final del Telenotícies Vespre i cada setmana aborda un tema en específic. Aquesta setmana l'espai estava dedicat a l'agricultura urbana.

Eixverd surt a la secció del 9 i del 10 de Juliol.

Podeu veure el clip del dia 9 de juliol aquí i el del dia 10 de juliol aquí.

 

 

Revista Greenroofs. Març 2019.

Al Març del 2019,  la revista internacional especialitzada en cobertes verdes GreenRoof ens dedica un article per la nostra lluita contra el canvi climàtic.

Podeu veure el video en aquest enllaç.

“EpicGardening” ens visita al Febrer del 2019

Al Febrer del 2019, en Kevin Espiritu ens visita a la coberta experimental de la UPF. Kevin és el fundador d'Epic Gardening i és actiu a Instagram, Facebook i youtube.

Podeu veure el video en aquest enllaç.

“Perspectiva”, l’arquitectura a Catalunya Ràdio. Edició de juliol del 2018

Al juliol del 2018, Eixverd va fer una petita contribució al programa  "Perspectiva" de Catalunya Radio presentat i dirigit per Josep Lluis Blazquez. La contribució anava relacionada amb la secció de "Cobertes Verdes i Jardins Verticals" amb Alberto del Hoyo d'Igniagreen.

Podeu sentir l'audio en aquest enllaç.

Lunario. ContrabandaFM. Entrevista 2 de Juny

Lídia Calvo, com a membre del grup de Foment del Verd Urbà a Ciutat Vella, va participar en una tertulia al programa Lunaria de Contrabanda FM el passat 4 de juny.

Podeu escoltar l’audio a : http://lunario.contrabanda.org/2018/06/04/humanizando-la-ciudad-con-lidia-y-bernardo/

“Os mostramos nuestro último Lunario con Lidia Calvo, miembrx del Grupo de Investigación Foment del verd urbà a Ciutat Vella. Nos propuso alternativas de transformación del espacio público y privado para contrarrestar el cambio climático. Vino cargada de energía enfocada en reivindicar el verde en la ciudad y con su deseo de “devolverle a la tierra lo que le hemos quitado”. Consideramos las posibilidades que tienen estas acciones ecologistas, en relación con la perspectiva de autoconsumo y autogestión que ofreció Bernardo, companerx de la Asamble de l’Àgora Juan Andrés Benítez, con su experiencia con huertos urbanos en México. Sin duda existen dificultades legales, sociales y económicas para la ejecución de estas iniciativas, pero la mayor oposición es la falta de conciencia y compromiso con el medioambiente.”

RNE4-Vida verda: Orenetes + Verd Urbà + El despertar de l’arbre

El passat 27 de maig, la Pilar Sampietro del program Vida Verda de RNE-4, va entrevistar el grup de Foment del Verd Urbà de Ciutat Vella. En aquella ocasió estàvem en Toni Solanes, la Cinthia Echave i la Lídia Calvo. Podeu escoltar l’audio a:  http://www.rtve.es/alacarta/audios/vida-verda/vida-verda-orenetes-verd-urba-despertar-larbre/4613340/

El Periodico: “Pla Clima: units contra el canvi climàtic”

En Lluís Benavides ens va entrevistar en relació a projectes a Barcelona que milloren el canvi climàtic. Aquesta entrevista està relacionada amb el llançament del Pla Clima de Barcelona.

Podeu llegir l'entrevista a aquest enllaç que va sortir a l'edició del 8 de Maig del 2018.

descarga

El Concurs de Cobertes Verdes ja té propostes guanyadores

El 17 de maig del 2018 es van donar a conèixer a la Model les deu propostes premiades del concurs "Cobertes Verdes". Aquesta iniciativa ha estat impulsada per un dels equips de projecte del Compromís de Barcelona pel Clima : l’equip de projecte "Cobertes Mosaic" que, junt amb l’Institut Municipal del Paisatge Urbà, han organitzat el concurs ‘Cobertes Verdes’ a través del qual s’impulsarà la renaturalització dels terrats en 10 edificis privats. Podeu veure el comunicat al següent enllaç.

Eixverd ha aconseguit ajudar a tres propietaris d'edificis guanyar el concurs. Els tres projectes guanyadors han estan:

  • Pèrgola verda i fotovoltaica a Salesians de Sarrià
  • Dues cobertes verdes a Hospital de Sant Pau
  • Coberta a l'interior d'illa de l'edifici del carrer Aragó 174

Seguiu el progrés d'aquests projectes a la nostra pàgina web a la pestanya de Projectes.

Les cobertes verdes de la UPF, més actives que mai

Podeu veure l'entrevista que ens va fer UPF Sostenible a l'abril del 2018  en relació a la coberta experimental que tenim a l'edifici Mercé Rodoreda del Campus de la Ciutadella.  Podeu accedir al reportatge al següent enllaç.

Entrevista per Ormex (Organización Regional de Mujeres Empresarias Extremeñas)

La Paz Hernandez Pacheco, col·laboradora de ORMEX (Organización Regional de Mujeres Empresarias Extremeñas) ens va fe runa entrevista pel seu projecte anomenat ""Construyendo ciudades intermedias sostenibles a través de la arquitectura y el urbanismo"

Podeu veure l'entrevista que ens va fer Paz Hernandez Pacheco al març del 2018 al següent enllaç

I podeu veure el projecte final al següent enllaç.

Entrevista a Cetrencada, Betevé

El 22 de juliol del 2017 Eixverd va sortir a l'entrevista al programa Cetrencada de Betevé en un programa que parla del que passa als terrats de la ciutat.

Podeu veure enllaç aquí.

Entrevista a Verd Primera, Betevé

El 29 de maig del 2017 Eixverd va sortir a l'entrevista al programa Verd Primera de BTV junt amb el Regidor d'Arquitectura, Dani Mòdol.

Podeu veure enllaç aquí.

Entrevista a Codi De Barris

El 29 de desembre del 2016 va sortir l'entrevista al programa Codi de Barris de BTV.

Podeu veure enllaç aquí.

Entrevista al programa Verd Primera, Betevé

El programa Verd Primera va venir a la coberta experimental per fer una entrevista. 

Mireu aquí el vídeo del 13 de Desembre del 2016.

Entrevista a RNE: Vida Verda

La Pilar Sampietro ens va entrevistar a la coberta demostrativa a la UPF.

Escolteu l'emissió del dia 3 de Juliol del 2016.

Entrevista a Urbanisme BCN Social

L'Andreu, Daniel i Javi ens van entrevistar a la coberta de la UPF. Són de Urbanisme BCN Social. Llegiu l'entrevista al Martí Boleda i la Lidia Calvo o veieu al vídeo en aquest enllaç.

Butlletí AAVV Bon Pastor

Llegiu el butlletí de l'Associació de Veïns del Bon Pastor on es parla dels beneficis d'incorporar cobertes vegetals als edificis nous que s'estan construint.

Quan el terrat es converteix en un pulmó verd

El Digital de Barcelona, 8 Abril 2016

La Universitat Pompeu Fabra (UPF) ha transformat la coberta de l’edifici Mercè Rodoreda del campus de la Ciutadella en un espai verd. La proposta, que s’emmarca en el Compromís de Barcelona pel Clima, vol contribuir a fer dels espais urbans de la ciutat zones més ecològiques i sostenibles.

“La UPF és una universitat molt urbana i amb molt poc espai verd. Volem posar el nostre granet de sorra per fer una ciutat més sostenible, i apostem per ampliar les zones verdes i els jardins verticals a la universitat”, explica Mònica Figueras, vicerectora de Responsabilitat Social i Promoció de la Universitat Pompeu Fabra.

Llegeix més

Enllaç a la notícia

Youtube

Conrear les altures

La vegetació en terrats és profitosa per a l’edifici, la ciutat i els seus habitants

La Vanguardia, Marta Rodríguez Bosch, 24 abril 2014

Entre les llegendes urbanes que germinen al voltant de les cobertes verdes hi ha la que diu que si les arrels entressin al menjador de casa, el reg per degoteig traspassaria la coberta o lesbestioles colonitzarien i desestabilitzarien la grisor urbana. Boles que desmenteixen els països més avançats en matèria mediambiental, com Alemanya i Suïssa, on han demostrat els beneficis tant per a l’edifici en si com per als urbanites. Ciutats pioneres com Stuttgart o Basilea ja han aconseguit el 25% de les cobertes potencialment verdes. Els sistemes per instal·lar-les es basen en un sandvitx de múltiples capes i làmines: antiarrels, impermeable, de protecció i retenció d’aigua, drenant amb espai de reserva i, finalment, una capa geotèxtil que les separa totes del substrat en què es planta. “Són sistemes que en realitat reprodueixen allò que succeeix a la terra”, assenyala Lidia Calvo, enginyera industrial especialista en cobertes verdes, al capdavant d’Eixverd. Afirma que són més segures, duradores i procuren més eficiència energètica, ja que aïllen millor que una coberta d’obra. El verd protegeix dels canvis tèrmics, que en terrats de ceràmica dóna lloc a fractures. I regula el vessament d’aigües davant grans aiguats, ja que millora el desguàs en baixants i la xarxa de clavegueram.

Llegeix més

Llegeix el pdf en català (2016-04-24 La Vanguardia Catala-25-25)

Llegeix el pdf en castellà (2016-04-24 La Vanguardia Castella-25-25)

 

Going Green: Urban Farming is more than a dream

Revista BCNMES, Març 2016

She investigated rooftop gardens and whether or not the view over the city from Tibidabo could look like a cucumber jungle in 2016. Are those who claim that the city could produce half of her population´s annual veggie intake just dreamers? The short answer is a disappointing, "Probably yes". But bear with us for a moment, because this story is far from over. This is just the beginning.

Los estudios científicos de la UAB en Bellateraa del año pasado nos muestran que sólo concultivar en el 8% de los tejados industriales de la Zona Franca satiafaríamos el hambre anual de tomate de 200.000 barceloneses. Y hay varios empresarios preparados y listos, esperando la ayuda de la administración pública para conseguir llevar a cabo una idea con la que saldremos todos ganando.

Busca a les botigues adherides una còpia de la revista www.bcnmes.com 

Enllaça a la notícia Going Green

Enllaça al nostre blog Going Green

goinggreen1

Ilustración by Elisa Munsó

La UPF quiere convertir el tejado Depósito de las Aguas en huerto ecológico

Barcelona, 14 mar (EFE).- La Universidad Pompeu Fabra apuesta por reconvertir la azotea del histórico edificio del Depósito de las Aguas de Barcelona, que se usa como biblioteca del campus de Ciutadella de este centro, en un huerto ecológico de unos 3.000 metros cuadrados.

Enlace a la noticia

Llegeix més

La coberta de l’edifici Mercè Rodoreda es transforma en un espai verd

La Universitat Pompeu Fabra ha signat un conveni de col·laboració amb l’empresa EixVerd, que de manera conjunta amb altres entitats i les Universitats Politècnica de Catalunya (UPC) i l’Autònoma de Barcelona (UAB), ha creat un espai verd experimental a la coberta de l’edifici Mercè Rodoreda del campus de la Ciutadella.

Enllaç a E-notícies de UPF

Llegeix més

Fulls dels Enginyers, Col·legi Enginyers de Catalunya, Gener 2016

“Instal·larem una coberta agrícola al Dipòsit de les Aigües”

 Lídia Calvo és enginyera industrial per la UPC i MBA per la Universitat de San Diego (Califòrnia, Estat Units). Els seus 7 primers anys d’experiència professional van ser al sector privat com a enginyera d’I+D (Investigació i Desenvolupament) a Hewlett-Packard a Sant Cugat del Vallès i San Diego. Posteriorment, va fer el salt a l’Agencia de Desenvolupament dels EUA (USAID): a Bolívia, Uganda i Moçambic va gestionar projectes de seguretat alimentària, agricultura, polítiques institucionals i de canvi climàtic a les àrees més vulnerables dels països en vies de desenvolupament. El seu projecte més recent és Eixverd, una empresa social que promou la sostenibilitat dels nuclis urbans amb projectes d’adaptació i de mitigació al canvi climàtic mitjançant la implementació de propostes per a la resiliència de les ciutats i, en definitiva, la millora de la qualitat de vida urbana.

Enllaç al butlletí.

Llegeix més

BTV 17 Nov 2015

BTV Directe: Ed. Tarda

Informatiu que cobreix la Smart City Expo  2015 a la Fira de Barcelona.

http://www.btv.cat/alacarta/btv-directe/42357/

 

La Vanguardia 16 Nov 2015

Barcelona se posiciona en la V Smart City Expo

Barcelona y su provincia se posicionarán en la V Smart City Expo con la participación del ayuntamiento de la ciudad y la diputación con stands propios desde donde impulsarán iniciativas. El Ayuntamiento de Barcelona contará con un stand en el congreso en el que se ubicarán 20 empresas locales con proyectos innovadores que, en muchos casos, han recibido el apoyo municipal a través de Barcelona Activa.

Llegeix més

http://www.lavanguardia.com/local/barcelona/20151116/54439887152/barcelona-se-posiciona-en-la-v-smart-city-expo.html

implicaRSE.com 3 Dec 2015

Eixverd, Evolo i Ginsa, empreses intel·ligents contra el canvi climàtic.

El canvi climàtic i la cura del medi ambient són de plena actualitat aquests dies amb la celebració de la cimera sobre el canvi climàtic a París. La setmana passada, dins del marc del Saló Smart City EXpo, diferents empreses assistents van mostrar les seves propostes destinades a lluitar contra l'emissió de gasos contaminants d'efecte hivernacle i contribuir a la millora de l'estat actual del medi ambient. Malgrat que la majoria d'aquestes empreses s'enfoquin a treballar amb l'administració i les corporacions locals, també creuen que les seves iniciatives poden ser adoptades per empreses que vulguin enfocar la seva RSE cap a aspectes mediambientals.

Llegeix més

http://implicarse.com/rse-smartcityexpo-canvi-climatic.html

Catalan International View Issue 20 Estiu 2015

A Bridge to the Future: Urban Solutions in the Fight Against Climate Change

In the same way that the construction of bridges has evolved to meet the current needs of society, the construction of other buildings must also evolve to reduce the negative effects of overcrowding, be more sustainable and hlep fight climate change.

Pàgina 64 de http://issuu.com/catalan-international-view/docs/civ_20_web 

ONGC Issue 59 Primavera 2015

Un pont al futur : Solucions urbanes per la lluita contra el canvi climàtic

Els ponts no s’han fet sempre igual. El pont de Besalú és un pont romànic de forma angular de vuit arcs desiguals sobre pilars molts d’ells fonamentats sobre la roca viva. El pont sobre el riu Besos a Montornès del Vallès que és va fer al 1947 mantenia els arcs però ja portava formigó per permetre l’ús del tràfic rodat. A dia d’avui les directrius que regulen la construcció de ponts tot i que poden incloure elements que venen del romànic com els arcs també incorporen altres criteris de disseny com la sostenibilitat, la integració paisatgística i el respecte per l’entorn i altres materials com acer inoxidable o plàstic reforçat. Aquest nous elements fan que el pont s’adapti a les noves necessitats de la societat com el tràfic rodat, més pes o criteris mediambientals. 

Llegeix més.

Pàgina 44 de http://issuu.com/ongc/docs/ongc_59_completa