Coberta verda als Porxos d’en Xifré

A l'emblemàtic conjunt d'edificis conegut com els Porxos d'en Xifré s'està construint una de les cobertes verdes més grans de Barcelona. Un dels edificis (carrer Llauder,1) és un dels guanyadors del concurs de cobertes verdes de l'Ajuntament de Barcelona. Aquesta finca junt a les altres tres que l'envolten és la primera fase de naturalització de les cobertes dels edificis. En Sergio Carratala de MataAltaStudio és el proyectista i dissenyador d'aquest espai.

Al ser un edifici patrimonial s'han hagut de fer tasques de recuperació de l'estructura preexistent com sanejament de les parets, dels badalots, dels patis d'accès, de les instal·lacions de telefonia i refrigeració entre d'altres. S'han instal·lat plaques solars als badalots i dipòsits de recollida d'aigua pluvial.

Eixverd ha sigut el responsable de la part verda a sobre de la impermeabilització de EPDM. Hem instal·lat les capes tècniques, el reg, el substrat i les plantes.

La primera finca a acabar ha sigut la del carrer llauder,1. Eixverd hi va estar treballant entre juny i octubre del 2019. Hi han més de 3000 plantes, una desena d'arbres, una bassa i un parell d'horts.