Plantació Urbana de Lavanda

L’objectiu d’aquest projecte és el cultiu de plantacions de lavanda de mitjana a gran escala als terrats dels edificis o als interiors d’illa a l’Eixample. La plantació d’aquests petits camps de lavanda donaria satisfacció visual als veïns, compensaria els efectes medi ambientals negatius de la ciutat  i serviria com a interès comercial a llarg termini.

Dissenyem e instal·lem plantacions urbanes de lavanda a terrats no aprofitats a edificis residencials o cobertes de comerços construïts a l’interior de les mançanes de la ciutat. 

Per portar a terme un manteniment adequat, Eixverd s’encarregarà de visitar la coberta varis cops a l’any. Col·laborem amb TEB verd, una cooperativa d’inserció social per persones amb disminució intel·lectual, per fer la instal·lació i el manteniment de les cobertes. Oferim el manteniment a cost zero i recollim la lavanda per fer-ne productes amb una col·laboració amb Urbaroma per poder processar la lavanda que surt dels nostres camps.

Agregarem tota la producció de lavanda de totes les plantacions de la ciutat i en produirem de manera local productes naturals derivats de la lavanda formant part del moviment de km0.

El nostre projecte està inspirat per la creixent evidencia de que agricultura urbana pot adreçar els reptes medi ambientals a l’hora que produeix espais saludables i productius per les persones, flora i fauna. Us podeu descarregar el nostre pdf explicatiu del projecte de Plantació Urbana de Lavanda